Hrvatsko planinarsko društvo Ante Bedalov

English

Durmitor

05. 07. 15.

U organizaciji HPD-a "Ante Bedalov“ odrađen je predivan izlet na Durmitor. Kad te posluži vrime u tako predivnom kraju i nacionalnom parku kao što je Durmitor, onda je teško opisati sve osjećaje i doživljaje koje smo osjetili.

Na izletu je učestvovalo 40 planinara (37 iz našeg društva, Vedrana iz HPD-a "Mosor“ te Ivan i Joško iz HPD-a "Kozjak“).

Počelo je sa raftingom na Tari te vožnjom brodicom po Pivskom jezeru. Slijedećeg se dana 40 planinara uspinje na vrh Prutaš (2393m) sa kojeg puca jedan od najljepših pogleda na Bobotov kuk i durmitorske Šarene pasove.

Slijedećeg dana jedna grupica ide na Crno jezero, jedna na jezero Zeleni vir, dok se 31 planinar uspinje na Bobotov kuk (2523m), najviši vrh Dumitora. Nastavljamo prema Ledenoj pećini te se spuštamo na Crno jezero i natrag u Žabljak.

Posjetiili smo i most "Ðurdevica Tara“, remek djelo na predivnom kanjonu Tare, uživali u ZIP line-u i dobroj spizi. Također smo posjetili vidikovac Curevac sa kojeg puca pogled na kanjon Tare. To je inače najdublji kanjon poslije Grand Canyon-a Colorado. Slijedi obilzak Crnog jezera, najveceg od 18 Durmitorskih jezera.

Na povratku prema kućama posjetili smo i manastir 'Ostrog'.

Veliko hvala obitelji Šibalic na dobrom domaćinstvu te vođenju izleta.

Veliko hvala i šoferu Draganu na mirnoj ruci i ugodnoj vožnji.

Fala ciloj bedalovskoj ekipi, uključujuci prijatelje Vedranu, Ivana i Joška iz susjednih prijateljskih društava.

Bili ste super ekipa!

Nemoguće je sve opisati, zato pogledajte slike koje govore puno više.

Zdravi i veseli bili!

Kontakt podaci

  • Adresa: Brce 31, Kaštel Kambelovac
  • Mobitel: 091 / 201-7254
  • Mobitel: 099 / 234-0136
  • E-mail: hpd.antebedalov@gmail.com

Na webu