Hrvatsko planinarsko društvo Ante Bedalov

English

Memorijal Tonći Kraljević - Svilaja

02. 04. 17.

Nedija jutro, puše jugo a planinari HPD „Ante Bedalova“ okupljaju se u 'glavogradu' za polazak prema sinjskom kraju. Prema planu uspon je na Svilaju (1508m).Malo odovamo, malo odonoamo i eto 64 člana su tu.Ekipa kreće, kolona duga, iako je nedija mogu slobodno reć, 'idemo po mladu'.Na domu Orlove stine domaćini dočekali planinare sa toplim čajem i kavicom.Put podnoge, duga kolona vuče se kroz kamenitu stazu, prolazi se kroz vrtače (badnje) te nakon 2.5 ~ 3 sata izlazi se na sam vršni greben.

Na vrhu južni vitar olujan pa se planinari prebacuju na sjevernu stranu Svilaje i tu 10-tak metara ispod vrha vlada bonaca, predivan pogled a to odma prati spiza, piće i zaslužen odmor. Svi su na vrhu, nakon okripe sljedi zajednička slika pa drugom stazom spuštanje prema planinarskom domu.

Pažljivo po vitru i kamenjaru, koja krpica sniga, i fala Bogu svi sritno stigli do doma.Koliko je planinara bilo, kako je sve prošlo sam izlet zaslužio je sjećanje na Tonća Kraljevića kome je i ovaj uspon na Svilaju bio memorijal.

Zdravi i veseli bili.

Kontakt podaci

  • Adresa: Brce 31, Kaštel Kambelovac
  • Mobitel: 091 / 201-7254
  • Mobitel: 099 / 234-0136
  • E-mail: hpd.antebedalov@gmail.com

Na webu