Hrvatsko planinarsko društvo Ante Bedalov

English

22.04. - Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje prvi put je obilježen 22. travnja 1970. godine na poticaj američkog senatora Gaylonda Nelsona, kada su organizirani prvi masovni protesti za zaštitu okoliša. Dvadeset godina poslije u takvim protestima sudjeluje više od 200 miliona ljudi širom svijeta koji su prepoznali da je zaštita okoliša konačno postala opća javna briga.

Dan planeta Zemlje, je godišnja manifestacija kojom se želi skrenuti pozornost čitave svjetske javnosti na opasnost koja prijeti životu na Zemlji. Ovim se Danom želi pomoći čovjeku da ponovno uspostavi kontakt s prirodom, da promisli o  zagađenju zraka i vode, radioaktivnom zračenju, iscrpljivanju nenadoknadivih energenata i mnogim drugim problemima. Na taj Dan se poduzimaju različite konkretne akcije zaštite života na Zemlji, buđenja svijesti, odgovornosti, osjećaja, ljubavi prema daru života i prema svim stvorenjima.

Svatko od nas može toga dana (ali i svakog drugog) učiniti nešto kako bi zaštitio planet na kojemu živimo. Za početak štedimo energiju, ne zagađujmo okoliš i reciklirajmo otpad!  

Sekcija Čuvara prirode
HPD Ante Bedalov
Mirko Šiško, predsjednik

 

 

Kontakt podaci

  • Adresa: Brce 31, Kaštel Kambelovac
  • Mobitel: 091 / 201-7254
  • Mobitel: 099 / 234-0136
  • E-mail: hpd.antebedalov@gmail.com

Na webu